A magyar népmese napján a humán munkaközösség 7 próbára hívta az osztályokat, illetve egyéni próbatételre a gimnázium tanulóit. Az osztályoknak egy 7 részből álló feladatlapot kellett kitölteniük, a teljes megoldáshoz nemcsak a mesék ismeretére volt szükség, egy képet is össze kellett állítani, melynek darabjait az osztálytermekben rejtették el a szervezők. Az online térben is folyt a játék: a Redmenta felületén hetven diák szállt versenybe az egyéni helyezésekért. Ők a nagyszünetben elhangzó meséhez (A bolond szerencséje) kapcsolódó kérdésekre igyekeztek helyesen válaszolni. Az osztályok versenyében 1. helyen a 10.A osztály végzett, a második helyezett a 12.C, a harmadik pedig a 11.A osztály lett. Oklevéllel, s az ígért finomsággal (nem kőlevessel) ismertük el a csapatok teljesítményét. Az egyéni próbatételek végeredménye a következő:

1 helyezett lett, így jutalmul egy magyar ötös osztályzattal gazdagodott: Gunyics Vilmos (12.C), Holló Bianka (11.C) és Hus-Nagy Zselyke (10.A).

  1. helyen végzett, tehát egy alkalommal visszautasíthat egy felelést irodalomból: Ambrus Attila (12.C), Kasi Kíra (11.C), Tóth András (11.C), Deutsch Jázmin (11.C), Deutsch Judit (9.C), Mályik Bence (10.A).
  2. helyezettként 3 pontot írunk jóvá neki egy dolgozatnál: Villányi Donát (11.C), Kontra Orsolya (10.A), Schaffer Noel (9.C) , Máté Árpád Benedek (11.B).