A Kalocsai Szent István Gimnázium diákjai már megszokták, hogy az egyetemek november közepén ellátogatnak hozzájuk, s egyrészt a díszteremben szervezett kiállítás keretében, másrészt az előadások, foglalkozások alkalmával megismerkedhetnek a különböző intézmények képzéseivel. Tavaly 14 egyetem, a hazai felsőoktatás színe-java képviseltette magát a rendezvényen.

Mivel az intézmény egyik fő célkitűzése a továbbtanulásra való felkészítés, a digitális munkarend bevezetése ellenére is ragaszkodott a vezetés a program megszervezéséhez, ezúttal online formában, november 20-án.

Az egyetemeket arra kértük, hogy küldjenek olyan anyagot, melyet az osztályfőnökök bemutatnak az online foglalkozásokon, s ebben mondják el mindazt, amit érdemes tudni az intézményükről. Összesen 28 bemutatkozó kisfilm érkezett 11 egyetemről erre a napra. Többségüket kifejezetten a mi tanulóinknak rögzítették néhány nap alatt, figyelembe véve a mi szakirányainkon tanulók különböző érdeklődési köreit is. Három egyetem pedig a november 26-27-i Életvitel projektnapok eseményeibe kapcsolódik be, kifejezetten a végzősöknek szánt programmal, így a nehézségek ellenére diákjaink ebben a tanévben is teljes körű tájékoztatást kaphatnak a magyar egyetemek képzéseiről és a továbbtanulás feltételeiről.

Az Egyetemek napja c. online rendezvényünk a tanulói és tanári visszajelzések alapján sikeresen zárult. Az osztályfőnökök vezetésével, támogatásával ezen a napon minden tanuló több intézmény életébe is bepillanthatott, a beszélgetések pedig egy napra a legfontosabbakra: önmagukra, lehetséges céljaikra, a jövőjükre irányították a figyelmet.