Az első nap az ismerkedés és a játék jegyében zajlott. Az igazgatói köszöntő után a leendő kilencedikesek elsősorban az ügyességüket bizonyíthatták, a szabadulószobával és az amőba bajnoksággal pedig főként a találékonyságukat, tudásukat tettük próbára. A nap végére nemcsak az épülettel, az iskola történetével, de egymással is sikerült kicsit megismerkedniük a különböző feladatok, foglalkozások során. Gólyatáborunk második napját az iskolatörténeti totóval kezdték a leendő gimnazisták. Az eredmény azt mutatja, hogy a 9. A osztály tanulói jeleskedtek ebben a feladatban a legjobban.

A második napon az osztályok ellátogattak az Astriceumba, a főszékesegyházba és az érseki könyvtárba, valamint a Viski Károly Múzeumban megismerkedtek a környék népművészetével, gombócot főztek és kalocsai motívumokat hímeztek, bizony, még a fiúk is! A természettudományi szakirányra jelentkezők a laborban Dr. Csont- nyomozásban vettek részt: kísérletek segítségével kutatták az áldozat és a gyilkos személyét, valamint a gyilkosság elkövetésének módját. Az informatika iránt érdeklődők látványos programokat írtak mikrobitek segítségével a számítástechnika teremben. Egy csoport kilencedikes filmvetítésen vett részt. A nap végén került SZIG-élőképet készítettünk.

Gólyatáborunk harmadik napján a hűvös reggeli időjárás éppen alkalmas volt egy városnéző sétára, amelynek során a leendő kilencedikesek Kalocsa nevezetességeit járták körbe. A nap további részében voltak, akik a Vajason sárkányhajóztak, egy csoport izgalmas társasjátékokat ismert meg, többen kézműveskedtek, de olyanok is akadtak, akik önismereti foglalkozáson vettek részt. A tábor utolsó eseménye az osztályok ABBA-zenére készült koreográfiájának bemutatója volt, amit egy közös pizzázással kötöttünk össze.

Reméljük, minden kilencedikes számára maradandó élményeket nyújtott ez a néhány nap, kívánjuk, hogy legyen szép négy évetek ebben a patinás intézményben.