2022. november 26-án délelőtt szélesre tárta kapuit a Kalocsai Szent István Gimnázium az érdeklődő általános iskolások és szüleik számára. Nyílt napunk első részében Perity Lajos intézményvezető foglalta össze a felvételi előtti tudnivalókat, a vendégek pedig ezen kívül még sok információt tudhattak meg iskolánk múltjáról és jelenéről is.

Ezután öt helyszínen bemutató előadásokat látogattak a leendő gimnazisták. A természettudományi laborban tűzzel-vízzel játszottak és az állatvilág titkaiba pillanthattak be. A fizika előadóban izgalmas kísérleteknek lehettek részesei, a könyvtárban pedig a társadalomtudomány szakirány mutatkozott be játékos formában. A nálunk tanulható négy idegen nyelvről tanáraink és diákjaink foglalták össze a tudnivalókat. Akiket pedig a matematika és a digitális világ érdekelt, az informatika teremben próbálhatták ki ügyességüket.

Kedves nyolcadikosok! Reméljük tetszett nektek az iskolánkban eltöltött néhány óra és bízunk benne, hogy jövőre minél többen csatlakoztok a Kalocsai Szent István Gimnázium családias, tanulni szerető közösségéhez.