A humán munkaközösség azzal a céllal szervezte meg ezt a programot, hogy a diákok figyelmét felhívja kultúránk gazdagságára, sokszínűségére. Az online kvíz összeállításánál az volt az egyik legfőbb szempontunk, hogy a kultúra több területét öleljék fel a feladatok. Az irodalom mellett a képzőművészettel, a zenével, a színházzal, a filmmel, a nyelvészettel, sőt még a tánccal kapcsolatos kérdések is voltak. Január 22-én 8-11 óráig a Redmenta felületén 10 percük volt a tanulóknak a teszt kitöltésére.

Nagy örömünkre a digitális munkarendben is sikerült megszólítanunk a gimnazistákat, s több mint hetvenen próbáltak helyesen válaszolni a tanáraik által megfogalmazott kérdésekre. Az értékelésnél nem csupán a szerzett pontszám, hanem a kitöltésre fordított idő is számított, így alakult ki a végeredmény. Első helyen a kvízt hibátlanul kitöltő Bán István Bence, 12.B osztályos tanulónk végzett, egyetlen hibás válasszal követte őt a második helyen osztálytársa: Gulyás László. A harmadik helyezett Vida Zolta, 9.C osztályos diákunk lett.

A díjazottak az oklevél mellett különleges jutalomban részesültek. Az első helyezett ötös osztályzatot kap egy általa választott humán tantárgyból, a második helyezett egyszer visszautasíthat egy felelést, a harmadik helyezett pedig egy humán tárgyból írott dolgozatnál egy alkalommal érvényesítheti pluszpontjait.

Ezzel újabb online programunk zárult sikeresen a tanévben, s reméljük, hogy mindazok, akik részt vettek a játékban ezen a napon, úgy érezték: a magyar kultúrát ünnepeljük.