+36-78-462-660 - Az intézmény nyitvatartási ideje: 7:00 - 18:00 szigkalocsa@szig-kalocsa.edu.hun

Két év kihagyás után a Kalocsai Szent István Gimnáziumban újra megrendezhettük a gólyahetet. 73 kilencedikes diák számára a végzős évfolyam változatos programot tervezett.

Ennek első feladataként a kilencedikes diákoknak nem táskában, hanem valami más módon kellett taneszközeiket az iskolába hozniuk. Ötletes és merész megoldásokat láthattunk tőlük. Láttunk pálinkás hordót, karkosarat, kartondobozt, selyemzsákot, játék dömpert. Szinte kifogyhatatlanok voltak az ötletekből a gólyák. Jutalmul a folyosón gyakorolhatták a békaugrást és a talicskázást. A “nagyok” azt is ellenőrizték, viselik-e az új tanulók a gólyajelvényt.

Másnap a manapság oly népszerű dallamok kíséretében (“Ki ez a lány?”, “Reptér”, “Utcára nyílik…”) mutathatták be brilliáns koreográfiájukat és tánctudásukat. Akik pedig elfeledkeztek a kitűzőről, azok a Gólya, gólya, gilice kezdetű dal eléneklésével kárpótolták a 12. osztályos szervezőket.

A harmadik napi kihívást a „kicsik” ismét lelkesen teljesítették: ezúttal filmhősöknek öltöztek be mindannyian. Azt is feladatul kapták, hogy el kellett csípniük egy-egy tizenkettedikest, hogy velük közös szelfiket készítsenek.

A gólyavatás utolsó napjáig minden kisgólya sikeresen kiállta próbákat, teljesítették a vetélkedő feladatait. Fekvőtámasz verseny, szupermen póz kitartása, különböző nehezített táncolás, zenefelismerés és ügyességi feladatok alapján gyűltek a pontok.

Remek színpadi jeleneteket láttunk az Üvegtigris, az Indul a bakterház és A mi kis falunk című filmek ötleteiből. A diákok tánctudásukról, színészi tehetségükről és humorukról tettek tanúbizonyságot. A gólyaesküben megfogalmazott számtalan ígéretük után kihirdettük az eredményeket: A gólyabál királya Máté Árpád Vilmos, királynője Matos Jázmin lett. A 9. évfolyam versenyében a C-sek lettek az elsők, de tőlük csak egy hajszálnyira maradtak le a B-sek és az A-sok. Valójában azonban mindannyian nyertesek voltunk. Hosszú idő után végre igazi volt a gólyabál. Jó hangulat, vidámság, sok-sok tánc jellemezte az estét. Köszönjük a szervező 12. évfolyamnak a gólyahét ötleteit, az est előkészítését és lebonyolítását és gratulálunk a kilencedikeseknek!